Archívum 2013. május:

2013. 05. 31.

A HP-t beválasztották a leginkább sokszínű és családbarát szervezetek közé

Budapest, 2013. május 31. – A HP bekerült a legjobbak közé, miután elnyerte a sokszínű és családbarát szervezet díjat, melyet az mtd Tanácsadói Közösség értékelése alapján ítélnek oda a pályázó vállalatoknak. A díjakat ünnepélyes gála keretein belül adták át a győzteseknek május 30-án.

tovább...

A nemzeti társaságok felsővezetőit képzi az MNV Zrt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- illetve humánpolitikai vezetői számára indított Tudásklubot. A ma reggel nyíló rendezvénysorozat elsődleges célja a vállalatok közötti tudásmegosztás. A kezdeményezés célja a társaságok hatékonyságának növelése, a gyakorlatban leginkább használható tudás átadása, szakmai hálózat létrehozása, valamint ezen keresztül a nemzeti vagyon gyarapítása.

tovább...

2013. 05. 27.

Senior Pályamegújító Program „Újrahangolt” gyakornoki program az ESZA Nonprofit Kft.-nél

A 650 főt foglalkoztató állami tulajdonú ESZA Nonprofit Kft. a társadalmi felelősségvállalás és a munkaerő-utánpótlás új megközelítését alkalmazza: gyakornoki álláslehetőséget hirdet idősebb munkavállalók számára.

tovább...

A hallgatók 40%-a dolgozik tanulmányai alatt

Felsőoktatási tanulmányai mellett a hallgatók jelentős része vállal munkát. A önköltséges finanszírozási rendben tanulók közel kétszer akkora arányban dolgoznak, mint az állami ösztöndíjas képzésben résztvevők. A dolgozó nappali munkarendű hallgatók fele alkalmi, határozott idejű munkát végez, míg a levelezőn és távoktatásban tanuló társaik 90%-ban teljes állásban helyezkednek el – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) által végzett kutatásból, amelyben közel ezer hallgató vett részt.

tovább...

2013. 05. 16.

70-80%-ban az vagyok, ami az interneten látszik rólam

Bár az Y generáció tagjai már gyerekkorukban találkoztak az internetes eszközökkel, csak részben alakítják tudatosan digitális identitásukat, amely 70-80%-ban önazonos, 20-30%-ban viszont az határozza meg, hogy mások mit mondanak róluk a neten. Többségük úgy véli, „ami nincs az interneten, az nem is létezik”, ugyanakkor mivel tapasztalták, hogy feltöltött tartalmaikkal visszaélhetnek, többen már törekednek a rejtőzködésre is – többek között ez is kiderült a Budapesti Gazdasági Főiskola Kutatóközpontjának vizsgálatából.

tovább...

2013. 05. 13.

A világ legjobb munkáltatói között a Provident

Első magyar vállalatként a Provident Pénzügyi Zrt. is bekerült a világ legjobb munkáltatói közé a neves amerikai Gallup közvélemény- és piackutató intézet értékelése alapján. A Gallup Legjobb Munkahely Díját (Great Workplace Award) idén összesen harminckét cég vehette át az Egyesült Államokban rendezett ünnepélyes díjátadón. Az elismerést olyan minimum 1000 főt foglalkoztató vállalatok nyerhették el, amelyek az intézet összetett értékelési szempontrendszere alapján a legjobban teljesítenek a dolgozói elkötelezettség területén.

tovább...

A nagy pénz helyett biztos állás kell

Budapest, 2013. május 13. – A potenciális munkavállalók számára nem a magas fizetés a legvonzóbb, hanem az, ha egy állás hosszú távon is biztos megélhetést jelent – derült ki a Randstad globális felméréséből. A nőknek a barátságos munkahelyi légkör és a magánélettel való egyensúly megteremtése fontos még álláskereséskor, a férfiak inkább a karrierlehetőségekre koncentrálnak.

tovább...

2013. 05. 06.

Rozman Richárd a Work Force operatív vezetésében

Jelentős ügyféloldali tapasztalattal rendelkező szakemberrel erősíti menedzsmentjét a munkaerő kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force Kft.

tovább...