Archívum 2013. április:

2013. 04. 30.

Legyünk sokkal hatékonyabbak – kkv-knak is fontos a tréning!

Motivált, érdekelt, a cég értékrendszerébe bevont munkatársakkal a siker összehasonlíthatatlanul nagyobb lesz, mint fásult, megfáradt munkaerővel. A coaching szemléletű vezető képes arra, hogy úgy vezesse munkatársait, hogy azok képességeik legjavát nyújtsák.

tovább...

2013. 04. 29.

Ismét itt az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díja: 33 magyar szervezet a döntőben

Az ERSTE Alapítvány 2012 szeptemberében negyedik alkalommal hirdette meg a Társadalmi Integrációs Díjat. Az idén első alkalommal a közép-és délkelet európai régió mellett osztrák szervezetek is jelentkezhettek a díjra. A pályázatok beadására tíz hete volt a szervezeteknek, a felhívásra összesen 1988 pályázat érkezett. A magyar pályázatok száma rendkívül magas volt az idei évben, az összes pályázat egynegyede, 501 pályázat érkezett Magyarországról. (2013. április 28.)

tovább...

2013. 04. 25.

Az egyik legjobban fizetett állás: az etikus hacker!

2013. április 25., Budaörs – A 2012-es adatok alapján a hacker támadások által generált illegális bevételek volumene meghaladta a drogkereskedelemből származó jövedelmek összegét . Nem véletlen, hogy az etikus hacker az egyik legjobban fizetett munkakör napjainkban. A KÜRT Akadémia felmérése szerint az etikus hacker szakemberek keresettsége exponenciálisan növekszik. A Nemzeti Biztonsági Felügyelet által is elfogadott képzésre évente egyszer van esélye bejutni a szakma iránt érdeklődőknek.

tovább...

2013. 04. 23.

Műszaki pálya választására buzdítja a középiskolás lányokat a Vodafone

A Vodafone Magyarország idén is csatlakozott a Lányok Napja kezdeményezéshez, amelynek keretében április 25-én húsz középiskolás lányt látnak vendégül a vállalat székházában, hogy felkeltsék érdeklődésüket a műszaki pálya iránt. A nyílt napon a diáklányok első kézből, a vállalat műszaki osztályának munkatársnőitől szerezhetnek ismereteket arról, hogy milyen munkafolyamatok állnak egy mobilhívás felépülésének hátterében, és ebben hogyan vesznek részt a „férfias” szakterületeken dolgozó nők.

tovább...

Cégfelvásárlás nyomán még több fehérgallérost kölcsönöz a Job

Fehérgalléros munkaerő kölcsönzésével foglalkozó céget vásárolt fel a Job Kft. – jelentette be Hadi László, a munkaerőpiaci szolgáltatásokkal foglalkozó cég és egyben a JobGroup ügyvezető igazgatója. A több mint 15 éve működő Contrag felvásárlásával lényegesen bővül a Job által kölcsönzött, magasan képzett munkatársak száma, különösen a banki szférában erősödik a cég jelenléte, forgalma pedig évente várhatóan közel 200 millió forinttal nő. A jogi lépések lezárultával megtörténik a cég integrálása a csoport munkaerőkölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó cégébe, a Job Kft.-be.

tovább...

2013. 04. 19.

Valódi karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek a Vodafone

A Vodafone Magyarország számos karrierlehetőséget kínál, amelyekkel a nappali tagozatos hallgatók és pályakezdő munkavállalók elhelyezkedését támogatja.
(2013. április 19.)

tovább...

2013. 04. 11.

Április a karriermenedzsment hónapja a Morgan Stanley-nél

A Morgan Stanley-nél budapesti irodája 2009 óta minden évben megrendezi a Karrier hónapot, amelynek központi eleme a munkavállalók karriermenedzsment képzése. A vállalatnál a karriermenedzsment az egyik legfontosabb humán erőforrás menedzsment témakör, 2013 áprilisában programokkal, belső és külső szakemberek előadásaival, workshopokkal támogatják a munkatársak szakmai fejlődését.

tovább...

2013. 04. 10.

Átlagosan 100-150 ezer forint a kereskedelmi és vendéglátóiparban elhelyezkedő frissdiplomások nettó kezdő fizetése

A kereskedelmi és vendéglátóiparban a vállalatok 92%-a foglalkoztat frissdiplomásokat, akiket átlagosan 100-150 ezer forint nettó bérrel vesznek fel a munkáltatók. A legtöbb vállalatnál a végzettségnek megfelelő munkakörben kezdik a pályát a fiatal szakemberek, akiktől biztos idegennyelv-ismeretet, jó kommunikációkészséget, talpraesettséget és pozitív kisugárzást várnak el – derült ki a Budapesti Gazdasági Főiskola Karrier Napján kiállító 26 nagynevű vállalat részvételével végzett kutatásból.

tovább...

2013. 04. 09.

Kölcsönzött munkavállalóból is lehet alkalmazott

Az iparágra jellemző sajátosság, a költséggazdálkodás területén tapasztalt szigorúbb tulajdonosi elvárás vagy a jelenlegi gazdasági helyzetre adott válaszként is értelmezhető a munkaerő kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma népszerűségének az elmúlt 5 évben tapasztalható növekedése. Ezt támasztja alá két különböző iparágban tevékenykedő és a Work Force Kft-től rendszeresen munkaerőt bérlő munkáltató véleménye is, amely szerint nincs különbség a saját állományú és bérelt munkavállalók között bánásmód vagy jövedelmi csomag tekintetében.

tovább...