Archívum 2013. március:

2013. 03. 29.

10 éves a Vodafone Magyarország Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány március 28-án gálaesttel ünnepelte fennállásának tíz éves évfordulóját. A szervezet tevékenységét a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének megteremtése és a civil szféra fejlesztése iránti elkötelezettsége motiválja, amelynek eredménye közel 260, civil szervezetekkel együttműködésben megvalósult program.

tovább...

2013. 03. 27.

A munkavállalói mobilitás megteremtése nem csak lehetőség, hanem feladat a vállalatok számára

A Deloitte legújabb, munkavállalói mobilitással foglalkozó nemzetközi felmérése szerint a humán erőforrás szakemberek komoly stratégiai lehetőséget látnak a nemzetközi mobilitásban, a megkérdezettek többsége ugyanakkor nincs megelégedve saját vállalata mobilitási gyakorlatával. Ennek fő okaként az üzleti célokkal összehangolt kiküldetési politika hiányát, valamint a jogszabályi megfelelés területén felmerülő nehézségeket jelölték meg.

tovább...

2013. 03. 26.

Nem nő a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

5 perc az integráció jegyében.
Az elmúlt évben szinte egyáltalán nem nőtt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának aránya. A rehabilitációs járulék 3 évvel ezelőtti többszörösére történt növelése már pénzügyi szempontból sem ösztönzi a további megváltozott munkaképességű dolgozó felvételét. Mindez egyre hangsúlyosabban veti fel a szemléletbeli változások szükségességét.

tovább...

2013. 03. 24.

A vállalati juttatásokban bekövetkezett változások 2013-ban

Jó hírünk van minden HR-es kolléga számára. Létrehozzuk az első olyan Cafetéria kutatást Magyarországon, amely a legszélesebb körű adatokkal dolgozik és korábban 3 külön szervezésben megvalósított kutatást fog össze. 2013-tól már csak 1 alkalommal kell válaszolnia és minden adat a birtokában lesz a jelenlegi Cafetéria helyzetről.

tovább...

2013. 03. 21.

Kik a nyerők az egyes iparágakban?

A közlemúltban kihirdetett Legvonzóbb Munkáltatók rangsora mellett az Aon Hewitt Munkáltatói Márka Kutatásából egyedülállóan széleskörű információkat nyerhetnek a vállalatok. 2013-ban a legtöbben az informatika és telekommunikáció, az államigazgatás és a pénzügyi területen várják a legjobban fizető állásokat, de egyre többen helyezkednének el a non-profit szférában is.

tovább...

2013. 03. 18.

A japán nők többet keresnek, de nehezebben jutnak előre az üzleti életben

Míg Magyarországon a női vezetők akár 20-25%-kal is kevesebbet kereshetnek, mint férfi kollégáik, Japánban legtöbbször nemtől függetlenül a posztnak megfelelő fizetés jár. Ugyanakkor Japánban alacsonyabban van az úgynevezett „glass-ceiling”, az üvegplafon, ami megnehezíti, hogy a nők magas pozícióba kerüljenek; ennek ellenére a női politikusok aránya a szigetországban mára 13%-ra nőtt a magyarországi 10%-kal szemben – hívja fel a figyelmet Dr. Hidasi Judit, a BGF professzora, japanológus.

tovább...

2013. 03. 13.

Jobban bízunk a férfi vezetőkben

Magyarországon a vállalatvezetők 97 százaléka férfi, a munkavállalók többsége mégsem gondolja, hogy a munkahelyén több női vezetőre lenne szükség. Még a nők háromnegyede sem akar egy másik nő irányítása alatt dolgozni a Randstad 2013 tavaszi felmérése szerint.

tovább...

2013. 03. 11.

Miért és hogyan adjunk munkát az édesanyáknak?

Több szabadnap helyett inkább rugalmasabb munkarendet szeretnének a dolgozó anyák – derül ki a Regus globális felméréséből. Az újra munkába álló kismamák nagyban hozzájárulhatnak az ország gazdasági teljesítményének növekedéséhez, ám fontos, hogy biztosítsuk számukra a megfelelő munkakörülményeket.

tovább...

2013. 03. 08.

Öt év alatt ötezer milliárd dollárral emelkedik a nők fizetése a világban

Világszinten ötezer milliárd dollárral nőhet a nők fizetése a következő öt évben, szerepük a világgazdaságot tekintve a következő évtizedben olyan nagy lehet, mint India és Kína népességéé – mutat rá az Ernst & Young Nők – Az új feltörekvő piac című tanulmánya.

tovább...

Vodafone a nők biztonságáért program már a VII. kerületben is

A nőnap nem mindenki számára jelent egyet az ünnepléssel: világszerte nők milliói élnek volt vagy jelenlegi párjuk általi fizikai vagy lelki fenyegetettségnek kitéve, Magyarországon pedig hetente egy nő hal meg párkapcsolaton belüli erőszak következtében. A Vodafone a nők biztonságáért program, amely a mobiltechnológián alapuló vészjelző révén nyújt segítséget, márciustól már Budapest három kerületében teheti biztonságosabbá az áldozatok életét.

tovább...