Archívum 2013. február:

2013. 02. 20.

Jönnek a Legvonzóbb Munkáltatók!

Március 6-án hozzák nyilvánosságra a Legvonzóbb Munkáltatók idei listáját. A szakmai körökben várva várt rangsor a Magyarországon egyedülálló, az Aon Hewitt és az AIESEC együttműködésében megvalósuló Munkáltatói Márka Kutatás alapján készül. A kutatásból az országban jelenleg 10 legvonzóbb cég listája mellett egy sor aktuális munkerőpiaci kérdésre is választ kapunk, például az álláskeresők fizetési elvárásait, motivációit vagy karrierelképzeléseit illetően. Mindez a Figyelő, a kutatás médiapartnere március 7-én megjelenő számában lesz olvasható.

tovább...

2013. 02. 13.

Gyors és biztos toborzás: aranyat érő munkaerő az üzleti sikerért

A jó munkaerő számos előnnyel jár, nagyban befolyásolja egy üzlet sikerét, egy rossz döntés
azonban plusz költségekkel, komoly időveszteséggel, újabb felvételi eljárásokkal és képzési
költségekkel járhat. Munkaerő toborzása során a munkaadók oldaláról felmerülő
legjelentősebb igény a számos jelentkező közül a legrátermettebb munkatárs kiválasztása, a
lehető legrövidebb idő alatt, akár speciális keresési feltételek esetén is. Bár a teljes folyamat
általában hónapokat ölel fel, ennek időtartama akár töredékére is csökkenthető – jól példázza
ezt a Talent360 közvetítő rendszer és a Fabory Csoport együttműködése: a teljes folyamat a
projekt indításától kezdve a munkaszerződés aláírásáig csupán 19 napot vett igénybe.

tovább...

2013. 02. 12.

A legjobb női programozókat is keresi az NNG

Az NNG Kft. munkatársainak létszáma a napokban lépte át a 400 főt, és további 60 fejlesztői pozícióra várja a jelentkezéseket, köztük a legjobb női programozókét is, akik belépését a vállalat 10 százalékos női kvóta felállításával szorgalmazza. A budapesti székhelyű cég a lépéssel utat és példát akar mutatni a hazai szoftverfejlesztési piacon, ahol jellemzően férfi szakemberek dolgoznak.

tovább...

Tovább bővíti létszámát az Ernst & Young Magyarországon

Tovább növekszik az Ernst & Young Magyarországon, a világ egyik vezető tanácsadó cége a tervek szerint újabb tíz százalékkal bővíti munkatársai számát a következő pénzügyi évben – jelentette be Debreczeni Dóra, a cég HR igazgatója.

tovább...

EMMI minősítés: „Alkalmazott tudományok főiskolája” lett a BGF

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az „alkalmazott tudományok főiskolája” minősítést adományozta a Budapesti Gazdasági Főiskolának. A minősítést az Intézmény többek között gyakorlatorientált képzési módszeréért, a nemzetközi hallgatói mobilitásban való kiemelkedő részvételéért és kiváló munkaerő-piaci kapcsolataiért nyerte el.

tovább...

2013. 02. 07.

Szervezeti kreativítás kutatás – 2013

Mára egyre többet foglalkozik minden szervezet a kreativítás hatékonyságnövelő voltával. Mi magyarok kretívnak mondjuk magunkat, sokan még a világban is így gondolják.

tovább...

2013. 02. 03.

Randevú a felhőben, azaz álláskeresés online bennszülötteknek

Életünk során gyakran érkezünk válaszutakhoz. Néha azért, mert vége van az útnak, vagy egy nagyobb elágazáshoz érkezünk, de lehetséges, hogy egyszerűen csak most állunk oda a startvonalhoz – mint amikor kikerülünk a felsőoktatásból. Így van ez az álláskereséssel is. Akár pályakezdő, akár gyakorlott állásvadász, mindenki elbizonytalanodik, zavarba jön, ha a munkaerőpiacra „kikerül”.

tovább...

Női topvezetők az igazgatótanácsokban – pénzügyi háttérrel könnyebb

A pénzügyi tapasztalat jelentheti az ugródeszkát azon női vezetők számára, akik karrierjüket valamely tőzsdén jegyzett vállalat vezetőtestületében képzelik el – mutat rá közös tanulmányában az Economic and Social Research Council (ESRC – Gazdasági és Társadalmi Kutatási Tanács) és az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), a világ vezető pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete.

tovább...

A tárgyalás hatékonyságának mérése

A Scotwork Magyarország ügyfelei körében végzett felmérésből kiderült, hogy a vállalatok jelentős része nem méri a tárgyalások sikerességét a szervezeten belül. A legtöbb válaszadó munkahelyén csak az összképet nézik, az egyéni teljesítményeket nem.

tovább...