Archívum 2013. január:

2013. 01. 31.

A munka mellett az adatokat is hazavisszük

Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait. Ez nemcsak azt jelenti, hogy sokan otthon is túlóráznak, de jelzi, hogy rengeteg bizalmas adat kerül ki a vállalatok felügyelete alól.

tovább...

2013. 01. 28.

Új elnök-vezérigazgató-helyettes a Commerzbank Zrt.-nél

Fülöpné Bogdán Krisztina Prágából érkezett vissza Budapestre.

tovább...

Üzleti intelligenciarendszer kifejlesztésére nyert támogatást a NEXON

A NEXON Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel alkotott konzorciummal 519 926 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása”című pályázaton. A fejlesztés célja humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszer, ráépülő komplex szoftvertermék és szolgáltatásrendszer kifejlesztése.

tovább...

2013. 01. 23.

A felvételiző diákok alig ötöde választ igazán tudatosan

A 2011/2012-es tanévben felvett elsőéves hallgatók közel fele több hónappal a felvételi előtt eldöntötte, hogy mely szakra nyújtja be jelentkezési lapját, de igazán tudatosnak alig 20% nevezhető, a pénzügy és számvitel alapképzési szak iránt érdeklődők terveztek a leginkább előre. Az első évesek majdnem fele szeretne külföldön tanulmányokat folytatni, a végzést követően pedig a többség egy multinacionális cégnél, vagy más, magántulajdonú nagyvállalatnál szeretne elhelyezkedni – többek között ezekre az eredményekre világított rá a Budapesti Gazdasági Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében végzett kutatása, melyben közel 800 elsőéves hallgató vett részt.

tovább...

2013. 01. 21.

Hogyan dinamizálódik a munkaerőpiac 2013-ban?

Minden korábbinál fontosabbá válik a cégek személyisége, a digitalizálás a HR munka összes területén megjelenik, a tehetséges munkavállalókért vívott harc még élesebb lesz és elkerülhetetlenné válik a megváltozott munkaképességűek munkába állását gátló mentális akadályok lebontása – ezekkel a munkaerőpiaci kihívásokkal számolnak idén a JobGroup vezetői.

tovább...

Gödri István az Év Vállalkozója A Bosch Rexroth Pneumatika Kft. ügyvezető igazgatója szerint az elismerés az egri csapatnak szól

Eger – A tavalyi év végén vehette át Demján Sándortól az Év Vállalkozója 2012. díjat Gödri István, a Bosch Rexroth Pneumatika Kft. ügyvezető igazgatója az elismerés további kedvezményezettei társaságában. A VOSZ elnökségének döntése alapján odaítélt díj az egri Bosch gyár nemzetközi sikerei előtt tiszteleg.

tovább...

2013. 01. 19.

Nagyobb az exportra is termelő cégek profitja

Az exportáló vállalatok a hazai piacon maradó cégekhez képest harmadával nagyobb valószínűséggel növelik nyereségüket – derül ki a Regus globális felméréséből. Habár világszinten Kína a legvonzóbb régió a külföldön terjeszkedő vállalatok számára, Európa és Észak-Amerika továbbra is népszerű.

tovább...

2013. 01. 17.

Újabb képzések jelennek meg a Tudásod a jövőd! projektben

360 informatikai és idegen nyelvi képzés indult el a Tudásod a Jövőd! programban

tovább...

Indul az utolsó képzés az emelt óraszám és komplex vizsga előtt!

Amit érdemes tudnia: az új képzési követelmények 2013 szeptemberétől lépnek hatályba

tovább...

2013. 01. 09.

Tízből nyolc magyar recesszióra készül

A görögök után a magyarok látják legsötétebben a jövőt: hazánkban a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására. A Randstad Workmonitor adatai szerint a többség úgy gondolja, nem fog fizetésemelést kapni 2013-ban.

tovább...