Archívum 2012. december:

2012. 12. 15.

A válság ellenszere a folyamatos alkalmazkodás

Az európai gazdaság versenyképessége, a munkahelyek biztonsága egyre inkább múlik azon, hogy képesek-e alkalmazkodni az uniós cégek a globális gazdasági válság miatt kialakuló új kihívásokhoz. Egy uniós támogatással megvalósuló, magyar, cseh és szlovén részvétellel zajló projektben a válság által kikényszerített vállalati szerkezetátalakítások részleteiről készítettek felmérést az elmúlt hónapok során. A projekt hazai szakmai partnere a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége volt. A mai napon megrendezett záró konferencián a legfontosabb megállapítása: az egyszeri beavatkozásoknál sokkal hatékonyabb a folyamatos megújulás és az alkalmazkodás beépítése a vállalati stratégiába.

tovább...

2012. 12. 13.

Új szakértő az OHE csapatában

Az OHE szakmailag is maximális támogatást kíván nyújtani tagjainak. Ezt tesszük sokféle módon, de többek között a szakértői csapat működtetésével, akik minden tagnak ingyenes tanácsadást végeznek.

tovább...

2012. 12. 10.

Gazdasági és társadalmi érdek az aktív időskorú kultúra kiépítése

Az időskori népességben rejlő lehetőségek kiaknázása sürgető társadalmi kihívássá vált az elmúlt években. Az Európai Unióban az 55 és 64 év közöttiek foglalkoztatási rátája majdnem elérte az 50%-ot 2011-ben , míg hazánkban az idősebb korosztály mindössze 36%-a aktív munkavállaló. Drasztikus csökkenő tendencia figyelhető meg továbbá Magyarországon: az 55-59 közöttiek 54%-a, míg a 60-64-es korosztály pusztán 14%-a tartozik a foglalkoztatottak táborába .

tovább...

2012. 12. 07.

Hat magyar vállalat a régió legjobb munkahelyei között

Budapest, 2012. december 6. – Az Aon Hewitt – az Aon (NYSE:AON) humánerőforrás szolgáltatásokat nyújtó üzletága – Bulgáriában, Szófiában ünnepélyes keretek között kihirdette a Legjobb Munkahely Felmérés Közép- és Kelet-Európai győzteseit. A felmérésből kiderül, erős a korreláció a sikeres üzleti eredmények, és a magasan elkötelezett dolgozók között. A régió legjobb munkahelyei között 6 magyar vállalat szerepel.

tovább...

2012. 12. 06.

Az SSC-k szívják fel a nyelveket beszélő frissdiplomásokat

Budapest, 2012. december 4. – Míg a 25 év alattiak közül minden harmadik munkanélküli, egyre több fiatal dolgozik szolgáltató központokban. Az SSC-k az átlagnál jobb juttatásokat biztosítanak a pénzügyi vagy informatikai ismerettel rendelkező, nyelveket beszélő pályakezdőknek, ráadásul folyamatosan bővülnek, ami az uniós elvárások teljesítését segítheti.

tovább...

Dolgozói egészségébe invesztál a Reckitt Benckiser Tatabányán

Tatabánya, 2012. december 5. – 900 dolgozója részére egészségfejlesztő programokat indít a Reckitt Benckiser Tatabányán. Az Európai Unió pályázatán nyert összeggel (TÁMOP 6.1.2) a munkatársak testi-lelki egészségének fejlesztését és az egészségmegőrzés tudatosítását célozzák.

tovább...

A hazai internetes vállalkozások jövőképe

A hazai e-kereskedelem elérte azt a pontot, amely már nem elhanyagolható tényező. Az interneten már 170 milliárdos forgalmat bonyolító webáruházak kezdeti termékpalettájuk fókuszát kezdik szélesíteni, eközben nemzetközi szereplők érkezésére számítanak. A ma megjelent Digitális sikertörténetek 2. című könyv a hazai e-kereskedelmi szempontból legforróbb pillanatban vett pillanatképet a legsikeresebb webáruházak alapítóitól, jelenlegi vezetőitől erről a piacról.

tovább...

2012. 12. 02.

Cafeteria ünnepe idén is

Amellett, hogy alapvető információkat szereztek a résztvevők, november 29-én a Cafeteria Panoráma 2013. konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2012. díj is.

A díjat azok a munkáltatók vehették át, akik 5 területet figyelembe véve a legmagasabb szinten működtetik a cafeteria rendszerüket. A győztesek mind a törvényi megfelelőség terén, mind az optimális adminisztráció kialakításában, a munkatársi-munkáltatói igények figyelembe vételében és a szolgáltatói kapcsolatok terén is jól teljesítettek.

tovább...