Archívum 2011. december:

2011. 12. 21.

Adóváltozások 2012

Adójóváírás, bruttósítás – Megszűnik az adójóváírás – Sávos lesz az adóalap, részben marad a 27%-os adóalap-kiegészítés (bruttósítás).

tovább...

Felhőszolgáltatás – Az új üzleti modell

A felhő alapú IT szolgáltatások térnyerésével szemtanúi lehetünk egy újabb informatikai forradalomnak, melynek során kialakulhatnak olyan felhő alapú globális rendszerek, amik végső soron az informatika teljes virtulizációjához vezethetnek.

tovább...

2011. 12. 20.

Hogyan adóznak 2012-ben a 2011-ben használt étkezési utalványok?

Sok munkáltató töri a fejét december végén, hogy milyen formában adja ki a dolgozói étkezési támogatását 2012-ben.

tovább...

2011. 12. 15.

Nem remélünk fizetésemelést 2012-ben

Budapest, 2011. december 15. – A magyar munkavállalók többsége szerint nehéz év áll mögöttünk, de 2012 még nehezebb lesz pénzügyileg. Ennek megfelelően a megkérdezettek több mint 80 százaléka nem számít fizetésemelésre a jövő évben – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb eredményeiből.

tovább...

Cégautóadó 2012

Jelentősen nőhet a vállalkozások terhe a cégautóadó tekintetében!

Cégautóadó: változó adómértékek teljesítmény, és környezetvédelmi osztály szerint!

tovább...

2011. 12. 13.

A megrögzött kulturalista

1. Mi volt a legutóbbi állomás a szakmai pályafutásában? Hogyan talált rá erre a pozícióra?   Legutóbb a Magyar Postánál dolgoztam HR igazgatóként röpke 5 hónapig. Őszintén szólva, nem nagyon tekintem ezt a rövid időt karrierállomásnak. Számomra a Postát megelőző munkahelyem, a Raiffeisen Bank volt a meghatározó. Ott 9 évig irányítottam a HR szakterületet.   […]

tovább...

2011. 12. 08.

A harcos vezető

A Hankook humánerőforrás igazgatója vagyok (illetve voltam) 2006. május elseje óta. Nem én találtam a cégre, hanem éppen fordítva történt: ők hívtak be egy interjúra, ahol a társaság első számú vezetőjével találkoztam. Hamarosan meg is egyeztünk abban, hogy belépek a Hankook családba, mint a cég első magyar alkalmazottja.

tovább...

2011. 12. 05.

Munkahelyteremtés a válság közepette – MTA KTI – Sajtóközlemény

Az utóbbi hónapok válságos időszaka rávilágított arra, hogy az elkövetkezendő évek gazdaságpolitikája átgondolásra szorul. Mind a politikai életnek, mind a gazdaság meghatározó szereplőinek elemi érdeke a növekedés újraindítása, felpörgetése, amely munkahelyteremtéssel és a növekvő foglalkoztatással érhető el.

tovább...