Archívum 2011. november:

2011. 11. 29.

Hogyan töltsük a Széchenyi Pihenő Kártyát?

Hogyan töltsük fel a Széchenyi pihenőkártyát

A béren kívüli juttatásokat adó munkáltatók nagy várakozással tekintenek a 2012-es év elé. Az étkezési támogatás átalakulása mellett a megújuló SZÉP Kártya is sok nyitott kérdést hordoz még magában.

tovább...

2011. 11. 28.

Hogyan legyünk nőként jó vezetők?

Hogyan legyünk nőként jó vezetők?

Nemzetközi és hazai kutatás a nemek eltérő vezetési stílusairól Budapest, 2011. november 24. – A férfi vezető inkább pénzzel motivál, míg a nők jobban szeretik a kiszámíthatóságot – állapítja meg az Assessment Systems kutatása, amelyet hazánk mellett négy országban végeztek el.

tovább...

A 2008-ban és 2010-ben végzett fiatal diplomások fele még első munkahelyén dolgozik

A 2008-ban diplomázott hallgatóknak munkakereséskor még elegendő volt 24-25 jelentkezést elküldeniük, 5 állásinterjú alatt pedig többnyire munkát is ajánlottak nekik.

tovább...

Szívesebben dolgozunk férfiakkal

Budapest, 2011. november 23. – A férfiak népszerűbbek a munkahelyeken, legalábbis mindkét nem képviselői velük dolgoznak szívesebben. Nem csak kollégaként, hanem felettesként is előnyben részesítjük a férfiakat – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb, magyarországi adataiból.

tovább...

2011. 11. 22.

Legjobb munkahelyek 2011

Az immár 11. alkalommal elkészített Világgazdaság-Aon Hewitt 2011-es Legjobb Munkahely Felmérésben 100 vállalat több mint 23.000 munkatársát és 503 felsővezetőjét kérdezték meg, az elkötelezettség mellett vizsgálták a hiteles és emberközpontú vezetés, a teljesítményközpontúság, a vonzó munkáltatói arculat, és a fenntartható fejlődés szempontjait is.

tovább...

Szakképzési hozzájárulás 2012

Az Országgyűlés 2011. 11. 21-én tartott ülésén elfogadta a Szakképzési hozzájárulásról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében teljesen megszűnik a Szakképzési Hozzájárulás saját dolgozók képzésére fordítható forráslehetősége.

tovább...

A jövő szakmái

Sokan felteszik maguknak a kérdést, merre megy a világ szakmák tekintetében. Melyek lesznek a vonzó és a kevésbé vonzó területek a fiatalok számára.

tovább...

Mindkét magyarországi Mars vállalat kategóriájában a Legjobb Munkahely győztese

Idén először a Mars Magyarország mindkét vállalata nemcsak a legjobbak közé került, hanem a termelési és FMCG kategóriában is iparági győztesként végzett az Aon Hewitt Humán Tanácsadó Kft. „Legjobb Munkahely Felmérésén”.

tovább...

2011. 11. 21.

Fejlődik a Tudásklub

Teltház a personal branding témán. A résztvevők papírral, tollal várják az előadást, jegyzetel mindenki. Éljük meg Önmagunkat, ezt tanítja a personal branding. Váltsunk szemléletet mi magunk, hogy támogathassuk a vezetőket a szervezetünkben és minden egyes kollégát, aki a vállalatban dolgozik.

tovább...

Interimek segíthetik a vezetőket az új kihívásokban

Hálózati szervezetek és támogató vezetés fogja jellemezni a jövő munkakultúráját, amelynek létrehozásában nagy szerep jut majd az átmeneti menedzsereknek – hangzott el a II. Közép- és kelet-európai Interim Menedzser Konferencián, ahol egyebek mellett kiderült, milyen kompetenciák szükségesek ehhez a karrierhez, hogyan dolgozik egy interim csapat, illetve, hogy mit profitálhat egy bank interim vezető alkalmazásával.

tovább...