2018. 8. 17, péntek, Jácint napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Az idősebb korosztály nagyobb arányú foglalkoztatását tervezik a munkaadók

A fiatalabb generációkkal szemben megbízhatóbbak munkájukban az idősebbek, ezért a munkaadók egyre több 50 év feletti munkavállaló foglalkoztatását tervezik – derül ki az mtd Tanácsadói Közösség legfrissebb felméréséből. A kutatás részleteit május 28-án a IV. Esélykonferencián mutatják be a budapesti Palaházban. A konferencia előtt pályázatot hirdetnek a munkahelyek generációs sokszínűségéért.

„Markáns paradigma váltási szándék mutatkozik a foglalkoztatók körében. Az Y, Z generációval kapcsolatos folyamatos nehézségek, kihívások következtében a munkaadók egyre jobban fókuszálnak az idősebb korosztály (50+) vonzására, megtartására. Elmondásuk szerint azért, mert egyre inkább azt tapasztalják, hogy az idősebb munkavállalók sokkal megbízhatóbbak, lojálisabbak a szervezethez, megbecsülik a munkájukat, hosszú távon lehet velük tervezni, és a fiatal generációk esetében ez kevésbé jellemző mostanában” – számolt be Németh Judit, az mtd Tanácsadói Közösség ügyvezetője legfrissebb felmérésükről. Az esélyegyenlőségi, sokszínűségi jó gyakorlatokat feltérképező mtd Benchmark Kutatás tapasztalatait a IV. Esélykonferencia keretében tárják a nyilvánosság elé. Az egy napos rendezvény során innovatív előadások és tapasztalatmegosztó kerekasztalbeszélgetések váltják majd egymást.

A 2014/15-ös kutatásából kiderült, hogy a válaszadó szervezetek többsége véli úgy, hogy a demográfiai folyamatok a jövőben kihívást jelentenek majd a szervezetek számára. Ugyanakkor a munkáltatóknak csak a kisebb része foglalkozik tudatosan a különböző életkorú/generációjú munkavállalók menedzselésével annak ellenére, hogy az ebből származó előnyök jelentősek lehetnek. Jelen helyzet szerint, a szervezetek jobban fókuszálnak a fiatal tehetségek vonzására és megtartására, és kevésbé az idősebb életkorú munkavállalók tudásának naprakészen tartására, egészségének megőrzésére, vagy akár a fiatalok és idősebbek közötti együttműködésre, tudásátadásra.

Kevés szervezet mondhatja el magáról, hogy kiegyensúlyozott korstruktúrával rendelkezik, talán éppen ezért tervezi a válaszadó szervezetek közel fele, hogy a jövőben szeretnék bővíteni a multi-generációs és kormenedzsmenttel kapcsolatos intézkedéseiket.

Az mtd Tanácsadói Közösség a konferenciához kapcsolódóan pályázatot is hirdet, amely egyaránt vonatkozik a nagyvállalatokra, valamint a kis- és középvállalkozásokra, intézményekre és arra ösztönzi az ország különböző régióiban működő szervezeteket, hogy osszák meg a közösséggel és a munkaerőpiac további szereplőivel a munkahelyek generációs sokszínűségét támogató jó gyakorlataikat. A május 10-ig beérkező pályázatok értékelését követően az mtd Tanácsadói Közösség 2015. május 28-án tartandó IV. Esélykonferenciáján díjazza a három legmagasabb pontszámot elérő jó gyakorlatot, továbbá „Best practice” kiadványában és az egyedülálló rendezvény során részletesen bemutatja az összes jó gyakorlatot.