2020. 4. 4, szombat, Izidor napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Az „ÉV KIVÁLÓ TANÁCSADÓJA” díj 2013-as évi kiírása

A Tanácsadói Osztály az elmúlt években a Társszövetségekkel, a szakmai társosztályokkal és a Tagozaton belüli különböző szakterületekkel együttműködve meghirdette és kiosztotta az „ÉV KIVÁLÓ TANÁCSADÓJA” címet.
Az elmúlt évtizedek tevékenységei bebizonyították, hogy a bonyolult üzleti folyamatokban az egyes szakterületek kiváló képviselői sem tudnak teljes szakmai horizontot átfogó, mindent figyelembe vevő, ugyanakkor szakmailag helyes és gazdaságilag hatékony döntéseket hozni.

Felértékelődött a tanácsadók szerepe, bármely szűkebben vett tanácsadásról van is szó. Ugyanakkor számos gazdasági visszaélés történt, melynek hátterét „tanácsadói tevékenység” jelzővel illették.

Vissza kívánjuk állítani a tanácsadói szakma jó hírét és meg kívánjuk teremteni azt a honorábilis hátteret, amelyhez ma már felsőfokú képzések és akkreditációk is kapcsolódnak. Ennek érdekében hirdettük meg a szakterületektől független módon az „ÉV KIVÁLÓ TANÁCSADÓJA” díjat.
Feltételek:
Az „ÉV KIVÁLÓ TANÁCSADÓJA” díjra a BKIK Tanácsadói Osztály titkárságán keresztül lehet pályázni.
A díjat magánszemély nyerheti el. Pályázhat bárki, aki tanácsadási tevékenységet folytat, illetve javasolhat tanácsadót tanácsadói szövetség, vagy bármilyen tanácsadó személy, illetve tanácsadó cég.

A pályázás feltétele: legalább 5 éves üzleti tevékenységet folytasson és tapasztalattal rendelkezzen a tanácsadó. Az értékelés alapja egy projekt és a tanácsadó szakmai tevékenységének bemutatása, amelyet az üzleti tevékenysége alatt végzett. Kérjük a projekt és a szakmai tevékenység bemutatását 4-5 oldalon megfogalmazva. A bírálati szempontok a mellékletben találhatók. Kérünk továbbá 3 referenciát – elérhetőséggel – megnevezve, amely a tárgyévben kiválóan végzett tanácsadói munkáját visszaigazolja.

Díjátadás: várhatóan 2014. április közepén, a Tanácsadói Osztály, vagy a Tanácsadók Országos Platformja rendezvényén.

Díj: művészi alkotás. A díjazott, és jelöltek, pályázók kitüntető oklevelet kapnak.
Közzététel: BKIK, GSZT, TANOSZT és Szövetségek honlapján, Budapesti Üzleti Életben.

Jelentkezés: 2014. március 15-ig elektronikusan a grob.krisztina@bkik.hu címre.
A bíráló bizottság 2014-ben: Pajor Mariann (OHE), Láncz Gábor (VOE) és Csanádi Péter (TANOSZT).