Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Blog

Aktív Kormenedzsment Mintaprogram létrehozása (EFOP-5.2.2-17-2017-00130)

A RÉS Egyesület (RÉS) és az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) konzorciumi partnerként, közösen valósítja meg az Aktív Kormenedzsment Mintaprogram létrehozása projektet az EFOP-5.2.2-17 Transznacionális együttműködések keretében.

A projekt fókusza az idősödő, 50 év feletti, úgynevezett silver agfe generáció. Fő célkitűzése az 50+ korosztály foglalkoztatásával kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok feltárása a társadalmi hiányok és problémák megfelelő kezelése érdekében. A szakpolitikai, vállalati tapasztalatok megismerése a silver age generáció munkaerőpiaci esélyeinek növeléséhez járulhat hozzá egyrészt az idősödő dolgozók munkaképességének megőrzésére szolgáló gyakorlatok elemzése és megosztása, másrészt munkaerőpiaci reintegrációjuk elősegítése révén.

A nemzetközi hálózatépítés és tapasztalatcsere eredményeként lehetőség nyílik egy – a nemzetközi gyakorlatban már a 2000-res évek elejétől jelenlévő – Aktív Kormenedzsment Mintaprogram létrehozására a más országokban már bevált gyakorlatok adaptálásával, új módszerek beépítésével és a munkáltatói oldal szemléletének megreformálásával. A mintaprogram kidolgozásában a konzorcium olyan nemzetközi partnerekkel működik együtt Ausztria, Csehország és Románia területéről, amelyeket minden országban hasonló szakmai téma, azonos munkaerőpiaci probléma megoldásának igénye kapcsol össze. A közös gondolkodás és egymást segítő munka erősíti a Duna stratégia országai és a visegrádi országok szakpolitikai szakértői közötti partnerséget. A projekt hivatalos nyelve magyar, a partnerekkel történő kommunikáció nyelve angol.

A szakmai munka 2019 márciusában indult. A következő két évben a partnerek workshopok és tanulmányutak keretében osztják meg tapasztalataikat és az eddigi jó gyakorlatokat, gondolatokat cserélnek, és közösen dolgoznak alkalmazható megoldásokon.

A munkát két, a silver age célcsoport körében, legalább 100-100 fő bevonásával végzett, nemzetközi kutatással alapozzák meg. Hazai szakemberek (legalább 40 fő) részvételével tanulmányutakat szerveznek – az EFOP program feltételeinek megfelelően – a konvergenciarégiókban működő, hazai vállalatoknál, intézményekben. Képzéseket is tartanak részben együttműködésfejlesztési fókusszal, részben a generációs sajátosságok kezelésének támogatására.

A partnerek a projekt 2021. márciusi, hivatalos befejezését követően is kapcsolatban maradnak, és folytatják a közösen megkezdett 50+ programot.

Ajánló

2024. április 13.

A 32. Országos OHE Konferencia tervezett programja

A projekt fókusza az idősödő, 50 év feletti, úgynevezett silver agfe generáció. Fő célkitűzése az 50+ korosztály foglalkoztatásával kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorl...

Dr. Németh Tamás
2024. február 22.

Egyetemi vonalon erősít az OHE

A projekt fókusza az idősödő, 50 év feletti, úgynevezett silver agfe generáció. Fő célkitűzése az 50+ korosztály foglalkoztatásával kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorl...