2020. 2. 26, szerda, Edina napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

A Schneider Electric már most túlteljesítette éves fenntarthatósági célkitűzéseit

A vállalatot sorozatban második alkalommal tüntette ki „A legfenntarthatóbb CAC 40 minősítésű vállalat” címmel a francia Enjeux Les Echos magazin és az Institut RSE

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette a 2015 második negyedéves fenntarthatósági eredményeit. A vállalat 2005 óta minden negyedévben közzéteszi a kulcsfontosságú eredményeit tartalmazó Planet & Society Barometer indexet, mely júniusban 10-ből 4,66 pontot teljesített, és ezzel egyértelműen meghaladta az év végére előirányzott 4,55 pontos értéket.

A vállalat a 2017 végéig tartó, 3 éves periódusra vonatkozó ambiciózus fejlődési elkötelezettségét a Planet & Society Barometer rendszerben meghatározott 16, a fenntarthatóság 3 fő tényezőjére (környezet, gazdaság, társadalom) kiterjedő mutató alapján méri. A Csoport fenntarthatósági stratégiájának alapját az energiahatékonysági megoldások, a tiszta energia előállításának támogatása, a környezet tiszteletét és megóvását célzó fogyasztási szokások kialakítása, valamint a dinamikus vállalati felelősségvállalás jelentik. A Schneider Electric minden egyes programjához egyedi Planet & Society barométert határoz meg, melynek segítségével rendszeresen kiértékeli és felméri a fenntartható fejlődésre irányuló gyakorlatait, az eredményeket pedig minden érdekelt féllel megosztja.

Elismert elkötelezettség
A vállalat fenntarthatósági projektjeinek részeként az általa létrehozott Energy Access program célja, hogy 1 millió ember számára biztosítson fenntartható energiát 2020-ig Afrika szubszaharai területein. Számottevő eredmény, hogy 2014 első félévéhez képest közel duplájára emelkedett a program kockázati tőkealapjának forgalma 1 év alatt. A Schneider Electric dinamikus és széles körben elismert elkötelezettségét támasztja alá továbbá az is, hogy a 9. helyet szerezte meg a kutatással és befektetési tanácsadással foglalkozó kanadai Corporate Knights által összeállított, a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát tartalmazó listán. Emellett július elején sorozatban másodszorra nyerte el Franciaországban A legfenntarthatóbb CAC 40 minősítésű vállalat címet, annak köszönhetően, hogy évek óta nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra mind az általános működésében, mind a döntéshozatali és végrehajtási folyamataiban.