2020. 3. 28, szombat, Gedeon napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

A Schneider Electric elismerésben részesült a nők egyenjogúságát célzó törekvéseiért

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója elnyerte a nők támogatását célzó irányelvek – Women’s Empowerment Principles (WEPs) – kezdeményezés vezérigazgatói díját, a WEPs CEO Leadership Award-ot. Az elismeréssel öt olyan kivételes vezérigazgatót tüntetnek ki, akik támogatják a nemek közötti egyenlőség előremozdítását és a WEPs 7 irányelvének megvalósítását. Jean-Pascal Tricoire-t a nők munkahelyi, piaci és közösségi szerepének megszilárdítása érdekében tett törekvéseiért jutalmazták. A Schneider Electric emellett 2015-ben elnyerte az Üzleti terv a változásért díjat – Business Case for Action is, amiért támogatja a sokszínűséget és egyenlő jogokat biztosít dolgozói számára azok nemétől függetlenül a vállalat több mint 10 nemzetközi leányvállalatánál, Vietnamtól Törökországig.

A Nemzetközi Nőnap és az ENSZ 1995-ös pekingi világkonferenciájának 20. évfordulója alkalmából az üzleti, civil és kormányzati szféra, valamint az ENSZ több mint 350 vezetője gyűlt össze New York-ban a WEPs által szervezett Üzleti partnerek a nemek közötti egyenlőségért című rendezvényen – Unlimited Potential: Business Partners for Gender Equality. Az eseményen szó esett a nők szerepének erősítését célzó irányelvekről – Women’s Empowerment Principles – Equality Means Business, az ENSZ a nők jogaival foglalkozó szervezetének és az ENSZ Globális Megállapodásának közös kezdeményezéséről, amelyet ma világszerte közel 900 vezérigazgató támogat. Az indítvány 7 lépésben határozza meg a vállalatok számára, hogyan erősíthetik a nők szerepét a munkahelyi, piaci és közösségi környezetekben.

„Az elmúlt 5 év során a Schneider Electric kiemelt figyelmet fordított a sokszínűség támogatására és a nemek közötti egyenlőség előmozdítására. 300 vezető segítette elő, hogy kiküszöböljük a legfontosabb akadályokat, továbbá 400 tehetséges nő vett részt mentori és tanácsadói programjainkban. Jelentős állomás volt számunkra a WEPs irányelvek alkalmazása, az erről szóló dokumentumot a társaság 12 vezető képviselője írta alá világszerte, összesen 120 000 munkavállaló nevében. Ez a díj ösztönzően hat ránk, és hozzájárul további törekvéseink megvalósításához” – mondta Jean-Pascal Tricoire.