2020. 4. 4, szombat, Izidor napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

A munka melletti tanulást díjazta a McDonald’s

A McDonald’s Magyarország 2007-ben csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez, és idén minden eddiginél több, 85 dolgozót jutalmazott franchise-partnereivel karöltve. Immár a 39 vidéken dolgozó és a 46 budapesti ösztöndíjas kolléga is azon félezer dolgozó sorát erősíti, akik kitartó munkával, tanulással kiérdemelték a megtisztelő jutalmat.

A vállalat az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként – dolgozói állománya felét, mintegy 2 500 főt, diákok teszik ki – fontosnak tartja a tehetséggondozást és azt, hogy támogassa munkavállalóit a választott életpályájukhoz szükséges tudás elnyerésében, akár a lánc kötelékében képzelik el jövőjüket, akár azon kívül.

Ezt a célt szolgálja – ahogy azt a díjazottak motivációs leveleikben ki is emelték – a fiatalos munkahelyi környezet, a rugalmas munkaidő-beosztás, a jó emberi és szakmai kapcsolat a kollégák között (a munkavállalók visszajelzése alapján a vállalat 2010-ben és 2011-ben is megkapta a „Legjobb Munkahely” díját), és természetesen ez az ösztöndíj is.

A támogatást, mely az anyagi juttatáson túl komoly erkölcsi elismerést is jelent, idén is a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező munkatársak kapták meg: a díjazottak között volt vállalati, illetve franchise rendszerben működő étterem munkatársa, vidéki és budapesti dolgozó, és – a teljesség igénye nélkül – jogász, informatikus, közgazdász, mérnök, és talán magától értetődő módon vendéglátó szakmai hallgató is. A nemrégiben a McDonald’s idei arcának választott Fekete Mariann – a Békésy György Szakközépiskola tanulója – is sikerrel pályázott. Az élethosszig tartó tanulás nagyszerű példája, hogy a jutalomban részesülhetett Bakos Andrea, a kecskeméti étterem vezetője is, aki 1995 óta, tizenhét éve dolgozik a McDonald’s-nál.

„Az egyik legfontosabb munkáltatói célunk az, hogy a diákok között a McDonald’s ne csak trendi találkozóhely legyen, hanem az egyik legrugalmasabb, különböző karrier-lehetőségeket nyújtó munkahelyként is megjelenjen” mondta el Gáspár Ferenc, HR vezető. „Fontos számunkra, hogy dolgozóinkat olyan tudással, mentalitással és talpraesettséggel vértezzük fel, amellyel bárhol megállhatják helyüket, így is erősítve vállalatunk jó hírnevét.”
A dolgozók pályázat útján jelentkezhettek a programba, a pénzjutalmat ünnepélyes díjkiosztó keretében kapták meg.

Forrás: Noguchi Porter Novelli