2020. 3. 28, szombat, Gedeon napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

A mérhető felelősség-útján átadták az idei CSR Hungary Díjakat

2014-ben 7. alkalommal került meghirdetésre a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. Néhány éves előkészület után a megújult pályázati struktúra önkéntes tanúsítási rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét. 2014. november 29-én, a Budapest Music Centerben adták át az idei CSR Hungary díjakat.
Az önkéntes tanúsítási rendszerben résztvevők a több szintes ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozicionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is. Hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.
2014-ben tanúsító partner a CERTOP Termék- és Rendszertanúsító Ház Kft, mely 15 éve a tanúsítási piac meghatározó szereplője.
Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója kiemelte:”10.éve vállaltuk fel azt, hogy a csr-t, mint menedzsmentrendszert értelmezve, szakmai eszközöket, módszereket tanítsunk elsősorban a gazdasági döntéshozóknak, támogassuk azt, hogy a vállalati felelősség alapelvei az üzleti szektor mindennapi életébe minél hamarabb, de fokozatosan és rendszer szinten integrálódjanak és mérhetővé, átláthatóvá váljanak. E célunknak a CSR Hungary Díj szerves része Magyarországon. Az elmúlt évek alatt 158 cég pályázó érezte úgy, hogy érdemes komolyabban is megmérettetni magát e területen is. Elfogadva azt, hogy a csr/vállalati felelősség is egy külön szakmai terület, mely komplexebb terület, mint egy adományozás, vagy egy kommunikációs projekt.Ez utóbbiak egyébként elengedhetetlen elemei a CSR-nek.”
A pályázat kiíró partnerek között a legnagyobb üzleti és szakmai szervezetek találhatóak. Többek között: Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, BKIK, Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, Svéd Kereskedelmi Kamara, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, Magyar Reklámszövetség, Első Magyar CSR Egyesület (EMVFE), Országos HR Egyesület (OHE)…
Részletek a Bíráló Bizottságról itt találhatóak:http://www.csrhungarydij.eu/biralo-bizottsag/
2014-ben a következő cégek nyerték el azt a jogot, hogy 2 évig használhatják a CSR Hungary Díj védjegyét:
1. Szaktudás Kiadó Ház Zrt. (Felelős Családi Vállalkozás)
2. Sz+C Stúdió Kft . (Környezet-Zöld Kíválóság)
3.Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (Környezet-Zöld Kíválóság)
4. SCA Hygienie Products Kft. (Közös ügyek-közös felelősség/Egészség)
Partner a Bethesda Gyermekkórház Alapítványa.
5. dm drogerie markt Kft (Közös ügyek-közös felelősség/Egészség)
A Nap gyermekei Program
6. Adecco Személyzeti Közvetítő Kft. (Közös ügyek-közös felelősség/Sokszínűség-esélyegyenlőség)
“Jobb munka-jobb élet”
– a pályakezdő, munkatapasztalatokkal még nem rendelkező fiatalok elhelyezkedését, és e mellett a hátrányos helyzetű csoportok támogatását felvállaló Program
7. EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. /két programjával is nyert!
a.) Hasznos vagy, érezd magad hasznosnak! (Közös ügyek-közös felelősség/Sokszínűség-esélyegyenlőség)
A megváltozott munkaképességű embereknek nem egyszerűen csak abban nyújt segítséget, hogy visszatérjenek a munka világába, hanem a rehabilitációs folyamatban is támogatást nyújtanak. A program másik vonulata, hogy a fogvatartottak szabad életbe való visszavezetésében is segítséget nyújt
b.) Suliművek Program (Közös ügyek-közös felelősség/Oktatás)
Az általános iskolában a reáltárgyak oktatását segíti, hatékonyságát növeli. Ezzel a céllal adták át Szombathelyen Magyarország első 3D technológiával felszerelt általános iskolai csúcslaborját.
8. Vodafone Magyarország (Közös ügyek-közös felelősség/Sokszínűség-esélyegyenlőség)
A Hallatlan videós jelnyelvi tolmácsszolgálata azonnali és gyors segítséget nyújt a legnagyobb nyelvi kisebbségnek számító siketek csoportjának.
9.Aegon Magyarország Zrt. (Közös ügyek-közös felelősség(Oktatás)
Aegon Országos Kármegelőzési Program
10. National Instrument Hungary Kft (Közös ügyek-közös felelősség/Oktatás)
Mentor Program a jövő generáció mérnökeiért