2020. 4. 7, kedd, Herman napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

5 év, 10 rendezvény – tavasszal jubileumát ünnepli a HVG Állásbörze

Karriervásár újító szellemben
Az elmúlt évek során a kiállítók számtalan, toborzásukat hatékonyabbá tévő újdonsággal találkozhattak: Mérnök Napok, Nemzetközi Tér, kötelező online regisztráció, online állásbörze a rendezvényt követően, Önkéntes és Diáksziget az alternatív karrierlehetőségek felvonultatására, Mosolykártyák és színkódos segítség a kiállítók és látogatók egymásra találása érdekében – néhány példa az újítások közül.

Ez a hagyomány most sem szakad meg, hiszen az ünnepi, tavaszi alkalommal is több újdonság várja a kiállítókat a HVG Állásbörzén. Még egyszerűbbé válik az állásokra- képzésekre jelentkezés folyamata a helyszínen, az egyedülálló e-Reg rendszer segítségével, valamint a rendezvény honlapja is frissült, fejlődött: a hatékonyabb működés érdekében átstrukturálódott a weboldal, valamint megújultak és új funkciókat kaptak az online standok is.

Tudatos álláskeresők és széleskörű toborzás
Az újítások mellett megmaradnak a rendezvényt népszerűvé tévő hagyományok is, így például a látogatói célcsoport ugyanaz, mint eddig: a tavaszi börze ismét az ország minden pontjáról várja a céltudatos, aktív álláskeresőket, a végzős vagy diplomás szakembereket, akik mérnöki/műszaki, gazdasági/pénzügyi vagy informatikai területen keresnek állást és magabiztos nyelvtudással rendelkeznek legalább egy idegen nyelven.
A szolgáltatások színvonala sem változik, a börze kiállítói 2012 tavaszán is biztosak lehetnek abban, hogy részvételi díjuk nem csak a kiállítási területet jelenti, hanem további izgalmas, a toborzást támogató kiegészítő szolgáltatásokat is tartalmaz (pl.: megjelenési lehetőséget a közel 90.000 példányban készülő Állásbörze Különszámban, hatékony PR megjelenést az állásbörze marketing kampányában, virtuális bemutatkozási lehetőséget egy standard online standdal a rendezvény honlapján).
A legkeresettebb mérnököket és informatikusokat tavasszal is izgalmas állások és programok várják
A legutóbbi, őszi állásbörze látogatói közt a legkeresettebbek a mérnökök (a cégek 64%-a kínált nekik állást) és az informatikusok (48%) voltak, de könnyen találhattak maguknak ajánlatot a több nyelven magabiztosan beszélő (55%) álláskeresők is. A következő, tavaszi alkalommal várhatóan ismét sok mérnöki, IT pozíció kerül meghirdetésre, valamint különleges kiegészítő programok is várják e területek szakembereit. 2012-ben például Logikai játéksarokban vagy az Opel CarActivity versenyén mérhetik össze tudásukat a jövő mérnökei a börze helyszínén. A verseny keretein belül a részvevők lehetőséget kapnak arra, hogy egy napra az Opel legkreatívabb tervezőmérnökei legyenek. A feladat: a legjobb pályamű megalkotása egyetlen Opel autó alkatrész és bármilyen egyéb segédeszköz felhasználásával.

Ha szeretne Ön is a jubileumi rendezvény kiállítója lenni, a börze honlapján tájékozódhat a lehetőségekről, megjelenési módokról: http://www.hvgallasborze.hu/hu/kiallitoknak